4 tips om je eten langer vers te houden

4 tips om je eten langer vers te houden

Het moment dat je in de supermarkt staat, besloten hebt een lekkere pasta met tomatensaus te maken en er thuis achter komt dat de tomaten bedorven zijn: zo’n teleurstelling heb je vast wel eens meegemaakt. Dit is niet alleen erg vervelend, maar ook zonde omdat je de tomaten ongebruikt weg moet gooien. Dit blog geeft je daarom vier tips om producten langer vers te houden.

1. Dek eten altijd af
Om snel bederfelijke voedingswaren zoals vlees, vis, zuivel en al bereide voedingswaren langer vers te houden, is het raadzaam deze op de koudste plaats in de koelkast te bewaren. Zorg er daarnaast voor dat je ruimte tussen de producten houdt en dat je de producten in een gesloten bakje of een schaaltje afgedekt met folie bewaart. Hierdoor krijgen bacteriën geen ruimte om met elkaar in contact te komen en bovendien droogt je eten niet uit.

2. Zet producten met de kortste houdbaarheidsdatum vooraan
In de supermarkten is het de normaalste zaak van de wereld dat producten met de kortste houdbaarheidsdatum vooraan in de schappen staan, maar in je eigen koelkast merken we vaak dat alles kriskras door elkaar staat. Wanneer je de producten die als eerst op moeten vooraan zet, kan het bijna niet meer misgaan. Je weet dan precies welk product nog maar kort houdbaar is en bewaart zo een goed overzicht.

koelkast3. Kies voor een innovatieve koelkast
Ook op het gebied van koelkasten gaat het razendsnel met technische ontwikkelingen. Dit resulteert in steeds innovatievere en slimmere koelkasten. Door een koelkast te kiezen die over verschillende koelzones beschikt, kun je onderscheid maken tussen normaal koelen, groente koelen of het koelen van drank. Extra handig om producten langer vers te houden!

4. Bewaar je producten op een slimme manier
Er zijn heel wat slimme trucs waardoor je producten langer vers kunt houden. Zo geldt voor bananen bijvoorbeeld dat ze nooit apart bewaard moeten worden, maar altijd in een tros. Daarnaast is het slim om een beetje aluminiumfolie om het uiteinde van de tros te doen. Hierdoor blijven ze nog langer goed. Wil je je champignons langer bewaren? Bewaar ze dan in een papieren zak in plaats van in een plastic bakje of zakje. Ook voor het snel bruin worden van sla is een oplossing bedacht. Door een stukje keukenpapier bovenin de zak te doen, wordt het vocht opgenomen in het papier en blijft de sla langer groen. Lees hier nog meer van dit soort handige tips voor het langer vers houden van producten.