Menu
Geestelijke Gezondheid / Health / Liefde / Relaties

Hij houdt van me.. Hij houdt niet van me

Ik houd van hem, maar houdt hij ook net zo veel van mij? En morgen, houdt hij dan ook nog van me? Het wordt met regelmaat gevraagd ‘Houd je nog van me?’. Pure onzekerheid die jouw relatie behoorlijk kan beschadigen.

Waar komt deze onzekerheid vandaan? Volgens psychologen is de oorzaak van onzekerheid in de liefde en verlatingsangst iets uit het verleden. In negen van de tien gevallen ligt het aan de relatie met de ouders. De onzekere persoon in de relatie doet er alles aan om de ander te plezieren. Dit kan nog wel eens leiden tot bezitterig gedrag. De andere persoon voelt zich op een gegeven moment te veel geclaimd en zal proberen zijn vrijheid terug te krijgen. Hierdoor wordt de onzekere persoon alleen nog maar meer onzeker. ‘Ohjee, hij houdt niet meer van me’. Gelukkig hebben wij een aantal tips en trucs om jou te helpen hiermee om te gan.

Praten
Ik heb het nu ondertussen overal gezegd, maar oh wat is dit belangrijk! Praat! Ben jij onzeker? Praat er dan over met jouw partner. Het is toch jouw vriendje, hij heeft toch een relatie met jou? Hij is toch nog bij je? Waarom zou je dan alles opkroppen? Bespreek het. Hij kan je waarschijnlijk echt wel helpen om wat minder onzeker te worden, vooral over de liefde die tussen jullie 2 speelt. Is hij degene die onzeker is? Probeer er eens rustig over te praten, maak hem duidelijk dat je veel van hem houdt en dat je hem graag wilt helpen.

Onzekerheid
Ben jij zo onzeker? Vraag jezelf eens af waarom. Waarom ben jij zo onzeker? Waarom ben jij zo bang om hem kwijt te raken? En als je er dan niet in gelooft, waarom ben je dan nog bij hem? Probeer zelf eens te achterhalen waar je angsten vandaan komen.

Een eigen leven
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, maar écht het hebben van eigen bezigheden is belangrijk. Je hebt allebei een eigen baan, eigen hobby’s.. Op een gegeven moment is het ook wel lastig hoor. Zelf woon ik samen met mijn vriend en dan merk je dat het al gauw heel normaal wordt om zo veel samen te doen. (alhoewel ik overdag werk en hij meer ’s avonds en ’s nachts dus ergens is het normaal om de beperkte tijd die je samen hebt dan ook samen door te brengen) Maar het is erg goed om even wat voor jezelf te gaan doen. Heb je geen hobby? Zoek er dan een! Ga sporten, ga met de hond wandelen, doe iets! Door zelf iets te ondernemen ben je zelfstandig, laat je zien dat je niet afhankelijk bent van de ander én heb je elkaar een stuk meer te vertellen op een dag. En een beetje vertrouwen mag ook wel, hij gaat echt niet ineens achter andere vrouwen aan als je hem twee tellen alleen laat 😉 (en doet hij dit wel dan weet je dat je hem de deur uit kunt zetten)

Evenwicht
Het is belangrijk om een goed evenwicht in je relatie te hebben. Je kent elkaars fouten en zwakten, maar maakt elkaar daarom niet af. Je kent elkaars sterke punten en kunt elkaar daarover complimenteren. Je hoort bij elkaar, jullie zijn een team. Alleen sterk en samen nog sterker.