Menu
Single

Hoe lijm je een gebroken hart weer aan elkaar?

Een gebroken hart, iedereen weet wel wat voor een verschrikkelijk gevoel het is. En de enige echte manier om er vanaf te komen, is tijd.

Maar om toch door die tijd heen te komen, kan dit artikel helpen. Het is niet erg om je emoties zichtbaar te maken. Dit zorgt er juist voor dat jij bent wie je bent. Onderdruk je gevoelens daarom niet, want anders komt er op een gegeven moment alles in één keer eruit.

In het begin kan je het beste alles eruit laten. Schreeuw, huil, sla je kussen, op dit moment mag je je juist zielig voelen. Zodra je uitgeput bent, zal je een soort opluchting voelen, de last is van je schouders af.

En vanaf nu ben je zielig genoeg geweest, het is tijd om actief bezig te zijn. Het is beste om iets te doen met je vriendinnen, dan heb je minder tijd om aan jezelf te denken. Ga lekker winkelen, naar de film of doe een make-over dag. Zolang je gewoon afgeleid bent.

Maar in de avond ben je meestal wel alleen, en dan is er een kans dat de depressie weer terugkeert. Grijp dan niet meteen naar de chocolade en ijs (een klein beetje mag natuurlijk wel, want ja het is ook gewoon lekker). Maar kijk dan gewoon een film, lees een boek, of doe gewoon wat aan het huishouden.

Op het moment dat je in bed ligt en wilt gaan slapen, spoken de gedachtes meestal in je hoofd rond. Focus je dan gewoon op andere dingen zoals je ademhaling. Hierdoor denk je niet aan hem, maar aan de aantal keren dat je hebt geademd.

In de loop van der tijd merk je dat je pijn afneemt en hem eigenlijk vergeet. Je bent weer gelukkig, en ziet plotseling knappe mannen staan, die je eerder niet zag.