Het ideale avondje thuis voor vrouwen

Het ideale avondje thuis voor vrouwen

Heb je het huis lekker voor jezelf alleen als single vrouw, of als manlief eens een avondje weg is en de kinderen uit logeren zijn? Dan kun je natuurlijk alleen lekker comfortabel op de bank of in bed eindelijk eens dat boek gaan lezen dat je nu al zo’n tijd hebt liggen. Heb je geen zin om de avond alleen door te brengen dan zijn er ook zat andere dingen die je kunt gaan doen, zoals met vriendinnen een wijntje gaan drinken in een café of lekker dansen in een club. Uit onderzoek is echter gebleken dat steeds meer Nederlanders liever thuis afspreken dan een avondje gaan stappen. Het knusse gevoel thuis gaat boven niets.

Wat gaan we doen vanavond?

Natuurlijk is het fijn om gewoon eens lekker bij te kletsen met vriendinnen. Niets zo vrouwelijk als het bespreken van alle fijne en minder fijne dingen in het leven (plus de nodige roddels), lekker relaxt met een sfeervol muziekje op de achtergrond en fijne geurkaarsjes aan. Ook is het erg leuk om met z’n allen een leuke film te gaan kijken. Kijk een paar dagen vooraf of er een leuke film op tv is, of zoek alvast op Netflix op of er toevallig net een nieuw seizoen is toegevoegd van jullie favoriete serie. Met de hang naar ouderwetse gezelligheid, worden trouwens ook spelletjesavonden weer steeds populairder.

thee

En wat drinken we daarbij?

Altijd geliefd bij vrouwen: thee! Ben je meer toe aan een borrel, dan kun je natuurlijk ook een lekker wijntje in huis halen of zelf een high beer / wine zelf verzorgen. Dit lijkt op een high tea, maar dan met wijn of bier. Koop hiervoor een aantal speciale soorten wijn of bier, en zoek vooraf op welke hartige en zoete hapjes hier goed mee combineren. Wil je er een stijlvolle avond van maken met eens wat andere drankjes dan normaal, dan kunnen jullie natuurlijk ook zelf cocktails maken.

Ook aan de rest van de catering is gedacht

sashimi Erg leuk om samen met vriendinnen eens uitgebreid gezonde gerechten te koken. Vele handen maken licht werk en het kost dus niet veel tijd als je de gerechten verdeelt over de mensen. Misschien leer je zo nog wel wat nieuwe recepten! Niet zoveel zin of niet genoeg tijd om zelf te koken? Haal dan vooraf eten af. Een vette pizza is natuurlijk niet erg ladylike, maar sushi is vooral bij vrouwen erg in trek en tegenwoordig in alle grotere steden af te halen. Zo kun je sushi afhalen in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen bijvoorbeeld.

Telefoon op stil, gordijnen dicht, licht gedimd, kaarsje aan: laat de gezellige avond met hapjes en drankjes maar beginnen!