Menu
In de zon / Sportief

Lekker actief buiten en fit blijven!

Het voorjaar is aangebroken. Een ideale periode om lekker buiten te gaan sporten. Je geniet van het mooie weer, van de omgeving en tegelijkertijd werk je aan je conditie! Een aantal

Wandelen
Het lijkt misschien of je niet heel actief bent, maar toch is wandelen heel goed voor je. Als je bijvoorbeeld een uur wandelt met 5 km per uur, dan verbruik je toch zo’n 250 kcal per uur. Tegenwoordig heb je ook het populaire ‘Nordic Walking’ met de stokken. Hiermee verbruik je 480 kcal per uur. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg water drinkt tijdens het wandelen, zeker met heel warm weer.

Hardlopen
Hardlopen wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Dit komt tevens door de leuke apps die verkrijgbaar zijn voor je smartphone en je begeleiden tijdens het hardlopen. Je kunt hierop precies zien welke route je gelopen hebt en hoe lang je erover gedaan hebt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de juiste schoenen hebt waarmee je geen last van je voeten krijgt tijdens het hardlopen. Als je een hond hebt, kun je die lekker meenemen!

Fietsen
Fietsen is ook een manier om lekker buiten actief te zijn. Pak de fiets in plaats van de auto om naar het werk te gaan of ga eens lekker een dagje fietsen in de omgeving. Er zijn verschillende leuke fietsroutes door heel Nederland. Informeer eens bij het plaatselijke VVV-kantoor voor de fietstochten in de regio.

Skeeleren
Skeeleren is ook een goede manier om je conditie bij te houden met mooi weer. Met een halfuur skaten verbrand je zo’n 230 kcal. Heb je nog geen skeelers? Je kunt skeelers kopen bij een schoenenwinkel, sportwinkel of speciaalzaak in de buurt. Zorg er in ieder geval voor dat de skeelers stevig om je voeten zitten. Meestal vallen skeelers een of twee maten groter uit. Zorg er verder voor dat je veilig de weg op gaat door middel van een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers.