Maak je garderobe snel toegankelijk met een kledingrek

Maak je garderobe snel toegankelijk met een kledingrek

Maak je garderobe snel toegankelijk met een kledingrek
Het is een algemeen bekend probleem geworden: het opbergen van al je kleding op een overzichtelijke manier is niet altijd even gemakkelijk. Helemaal wanneer je op zoek bent naar een speciale, leuke outfit en tegen het einde van de zoektocht heb je waarschijnlijk, al de hele kast overhoop gehaald. Om dan vaak toch nóg met het gevoel over te blijven dat je niks hebt om aan te trekken. Dit zijn problemen waar mannen misschien niet zo snel tegenaan zullen lopen, ook al kan dat tegenwoordig nog heel erg verschillen per man. We krijgen allemaal meer en meer keuzes tussen verschillende, soorten kleding en dat betekent ook dat we al die kledingstukken organisatorisch slim en zo netjes als mogelijk willen opbergen. Ook op T-shirts gebied zien we vele merken die komen en gaan. Organisch katoen, hergebruik en MVO doet zijn intrede. Kleding wordt ook steeds specifieker zoals trends waarbij sportkleding en tightfit kleding populairder wordt. Maar denk ook aan extra lange T-shirts bijvoorbeeld die beterin je broek blijven zitten. Een gewone kast volstaat eigenlijk niet meer en dus gaan we op zoek naar iets beters. Voor een goed overzicht is het gebruik van een kledingrek, of beter nog: meerdere kledingrekken, een van de minder bekende opties. Met een kledingrek kan je namelijk meteen zien waar jouw favoriete jurkje uithangt, in een oogopslag kies je de schoenen uit en tegelijkertijd zie je ook welke accessoire erbij passen. Maar welk kledingrek moet je kiezen?

Maak je eigen inloopkast door het gebruik van een kledingrek
We ambiëren vrijwel allemaal wel een mooie inloopkast. Maar we beschikken helaas niet allemaal over de mogelijkheid en kennis om deze luxe oplossing binnen handbereik te krijgen. Met een beetje creativiteit en een aantal kledingrekken kunnen we het echter wel voor mekaar krijgen, althans een net zo gemakkelijke oplossing. Wanneer jij een extra nis of een vrije hoek in je slaapkamer hebt en budget voor een kledingrek, is dit meteen het begin van jouw eigen inloopkast. Natuurlijk kan je hiervoor serieus aan de slag gaan, door te timmeren en het af te sluiten met echte muren, maar dat hoeft nu helemaal niet meer. Een paar simpele kasten, een kledingrek en/of kamerschermen kunnen namelijk ook al voldoen, als je het maar slim aanpakt en praktisch neerzet. Met kapstokken en kledingrekken als inrichting van je inloopkast kom je al een heel eind en hiervoor hoef je ook niet eens over een technisch inzicht te beschikken.

Een inloopkast zonder te boren
We hoeven zelfs niet met een boormachine aan de slag, want we gaan gewoon verschillende maten en hoogtes aan kledingrekken hiervoor inzetten. Het voordeel hieraan is dat je meteen de grootte kan aangeven, met het hoogste kledingrek aan de zijkant. Nog een bijkomend voordeel is dat je het heel erg makkelijk kan uitbreiden of veranderen. Je kan eventueel ook nog een gordijn aan de zijkant van het kledingrek vastmaken, waardoor al je kleding mooi verborgen en beschermd kan blijven. Zet een klein kledingrek voor de hoge rekken en hang hier korte kledingstukken aan, zoals broeken en shirtjes. Om de ingang van het geheel af te sluiten, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van een gordijn of bedenk iets anders creatiefs, zoals bijvoorbeeld een simpel kamerscherm, waar je makkelijk tussendoor kan lopen. Je kan zelfs een lamp in je zelfgemaakte inbouwkast plaatsen, zodat je ook in het donker je schoenen, accessoires en alle kleding erin kan vinden.

De mogelijkheden van verschillende soorten kledingrekken
Een kledingrek is in diverse uitvoeringen te kiezen, waarbij een met twee stangen ideaal is voor alle kleding die je op wilt hangen. Ze zijn allebei op verschillende hoogtes in te stellen, waardoor je het kan aanpassen aan jouw soort kleding. Met wel vijftien kilo als draagkracht, kan je hier heel veel kledingstukken aan ophangen. Je kan ook gebruik maken van twee enkele kledingrekken en dan de voorste kant wat lager instellen, zodat je nog kan zien wat erachter hangt. Op deze manier kan je het tevens heel makkelijk aanpassen, als je later misschien het besluit wilt nemen om alles weer een keer te veranderen. Het hangt er allemaal maar net vanaf hoe flexibel jij wilt dat jouw nieuwe inloopkast wordt. Een kledingrek met een enkele stang kan ook een uitkomst zijn om de kast wat groter te maken. Als je garderobe bijvoorbeeld weer wat is gegroeid of wanneer je er makkelijker doorheen wilt lopen. Je kan op die manier heel eenvoudig uitbreiden, zonder dat je daarvoor meteen een heleboel hoeft aan te passen. Koop er gewoon even snel eentje bij en je kan meteen je nieuwe kleding al op gaan hangen en uiteraard je nieuwe aanwinsten bewonderen. Heb je de beschikking over genoeg extra ruimte? Dan kan je zelfs nog een gezellig zitje bij je kledingrek maken, voor als je even wilt rusten en natuurlijk is het ook handig bij het aantrekken van sokken, panty en schoenen.

Kledingrekken met schappen
Niet alles wil je ophangen en daarom kan je ook kiezen voor een kledingstandaard met schappen, om je kleding op te leggen. Als je kleding opvouwt, kan er natuurlijk worden gestapeld, waardoor je meer kwijt kan en dit kan een ware uitkomst zijn. Het aantal planken kan je zelf kiezen, dat is afhankelijk van hoe hoog je het wilt hebben. Een kledingrek met drie schappen beschikt ook nog eens over een rem, waardoor je hem kan vastzetten. Dit kan ook ideaal zijn om tegen andere kledingrekken aan te zetten, dan worden die tegengehouden, zodat er niks meer ongewenst kan verschuiven. Je kan ook een hoog kledingrek met schappen combineren met een laag kledingrek ervoor waar je je kleding aan ophangt. Hierbij is het tevens mooi om gebruik te maken van dozen, waar je al je kleine kledingstukken, zoals sokken, panty’s en al je accessoires in kan stoppen. Kies je voor mooie, gekleurde dozen, dan wordt alles ook nog eens extra fleurig, daar houden de meeste van ons wel van. Je kan de dozen personaliseren met je eigen favoriete kleuren, plaatjes en andere applicaties en natuurlijk kan je ook voor verschillende vormen van dozen kiezen.

Lekker fris en fruitig
Ook wanneer je helemaal geen inloopkast wilt, kunnen kledingrekken voor jou een uitkomst zijn. Ze zijn overal neer te zetten en je kan ze ook nog eens eenvoudig verplaatsen. Heel fijn als je veel verhuist of wanneer je je kleding voor je werk nodig hebt, om welke reden dan ook. Met de kledingrekken erbij neem jij je kleding super snel en eenvoudig overal mee naartoe. Zet een kledingrek in de buurt van een raam neer en je kleding wordt meteen gelucht, dit is ideaal wanneer er geen vlekken op je kleding zijn gekomen en het niet meteen in de wasmachine hoeft. Ook wanneer je de droger even wilt besparen, kan je kleding uithangen op een kledingrek en zo droogt het vanzelf kreukvrij op en hangt het meteen goed. Op deze manier bespaar je er tevens nog energie mee. Dit is helemaal handig als kleding al redelijk droog uit de wasmachine komt en daardoor eigenlijk zonde is om ook nog in de droger te stoppen. De kledingstukken die te kwetsbaar zijn voor de droger hang je gewoon even op en wanneer ze opgedroogd zijn, kan je ze laten hangen of je kan het opvouwen en op een kledingrek met planken leggen.

Schoenen berg je op in een doos of onder een kledingrek
Al je schoenen berg je makkelijk onder de kledingrekken op, of stop ze in een daarvoor bestemde schoenendoos. Op deze manier blijft je schoeisel stofvrij en beschermd tegen de omgeving, dit is vooral voor je dure en waardevolle schoenen een echte aanrader. Een bijkomend voordeel is dat je in een oogopslag kan zien welke schoenen bij welk jurkje past en zo ben je misschien sneller klaar met omkleden. Het is heel fijn als alles overzichtelijk is en hoe meer spullen je hebt, hoe belangrijker het wordt om alles goed op te bergen. De schoenendozen beschikken over beluchtingsgaten zodat de schoenen niet gaan stinken en er natuurlijk, fris en goed blijven. Ze zijn gemaakt van kunststof materiaal, waardoor je er heel lang plezier van kunt hebben en ze ook nog eens makkelijk schoon te maken zijn. Voor het opbergen van je laarzen, kies je uiteraard gewoon voor de grotere uitvoering en zo kan je alles in kwijt in je nieuwe, zelfgemaakte inloopkast. De zoektocht naar de ideale outfit hoeft op deze manier niet meer lang te duren en met je zelfgemaakte inloopkast, raak je ook niet snel meer iets kwijt. Als mensen je inloopkast komen bewonderen, kan je ze zelf uitleggen hoe zij dat ook voor elkaar kunnen krijgen. Leve het kledingrek.