Menu
Beauty

Wat zegt je huid over je gezondheid

Het is belangrijk om je lichaam van binnen en van buiten goed te verzorgen. Maar wist jij dat je soms aan je huid kan herkennen of je bepaalde voedingsstoffen mist? Natuurlijk kunnen huid-problemen meerdere oorzaken hebben maar het is wel handig om deze dingen te weten.

Een droge en doffe huid kan duiden op een tekort aan omega-3 vetzuren. Beauty.nl schreef al eerder over deze vetzuren, dus lees hier verder als je meer wilt weten en als je wilt weten wat je moet eten om dit binnen te krijgen. Naast de dingen die beschreven worden in dat artikel, zorgen omega-3 vetzuren ervoor dat je huid gehydrateerd en stralend blijft.

Is je huid trekkerig, droog en ruw? Dit kan door dehydratie komen. Een gedehydrateerde huid voelt strak, jeukerig en is soms schilferig. Drink voldoende water (minstens 2 liter per dag), gebruik een goede, hydraterende dag- en nachtcrème en gebruik lauwwarm water in de douche.

Merk je dat je snel blauwe plekken krijgt of dat het relatief lang duurt voordat wondjes genezen? Dit kan betekenen dat je lichaam een tekort heeft aan vitamine C. Ook kan het zorgen voor droog haar, gewichtsverlies en vermoeidheid. Vitamine C is niet moeilijk te vinden, het zit bijvoorbeeld in aardbeien, sinaasappels, guava’s en broccoli.