Menu
Familie

Op kraamvisite? Lees dan eerst de etiquette

Een baby’tje is altijd schattig en wij willen dan ook wat graag zo snel mogelijk op kraamvisite komen! Maar er zijn welk enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Alles draait om de baby
Dat alles om de baby draait is natuurlijk niet meer dan logisch. Toch kan dat lastig zijn als er problemen zijn in jouw privé leven. Laat de problemen even links liggen en richt al je aandacht op de baby, maar vergeet ook vooral de ouders niet.

De baby is perfect
Of je het er nu mee eens bent of niet, in de ogen van de ouders is hun baby perfect. Het is dan ook niet aan jou om hier gekke opmerkingen over te maken. Vind je de naam niet mooi? Ook hier maak je geen opmerking over, de ouders hebben deze naam namelijk zorgvuldig uitgekozen.

Kom niet onverwacht langs
Hoe goed jouw bedoelingen ook zijn, vrouwen die net bevallen zijn zitten niet te wachten op onverwacht bezoek. Vooral de eerste dagen na de bevalling zijn erg vermoeiend, dus dan kunnen moeder en kind wel wat rust gebruiken. En wat dacht je ervan dat het gezin eerst even zelf wil genieten van hun nieuwe aanwinst. Maak daarom altijd een afspraak voordat je op kraamvisite komt.

Kort op bezoek
De eerste dagen na de bevalling zijn de ouders moe, hebben last van korte nachten en moeten hun draai nog vinden. Gun de ouders deze tijd en breng daarom maar een kort bezoekje. Je kan natuurlijk later altijd nog een keer wat langer langskomen als de ouders alles op orde hebben. Belangrijk: ga uit jezelf weg en wacht niet tot de ouders dit zeggen. Om niet onbeschoft over te komen zullen zij jou namelijk niet zo snel verzoeken om te vertrekken.

Hygiëne
Als het om hun baby gaat, vinden moeders hygiëne erg belangrijk. Zorg daarom dat je altijd fris en fruitig op kraamvisite gaat. Last van een niesaanval, was dan eerst je handen voordat je de baby in je armen neemt.