Menu
Familie / Kids

De kracht van moederliefde

Moederliefde, een van de meest krachtige vormen van liefde in deze wereld. Besef dat goed! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vooral in de eerste 12 tot 18 maanden van een kind, moederliefde het leven van het kind kan maken of breken.

In de eerste 12 tot 18 maanden in het leven van een kindje, ontstaan er verschillende patronen en houdingen in de hersenen. Vooral hoe liefdevol je wordt behandeld, heeft invloed op deze patronen.

Het kind
Als een kind in de eerste levensfase niet met liefde wordt behandeld, zal het later zelf moeilijk liefde kunnen geven. Het voelt zich niet gewenst en bij enige kritiek zal het in de verdediging schieten. Door middel van therapie en nieuwe relaties kan het kind hier over heen komen, maar in tijden van stress of andere moeilijke situaties komen de oude gewoonten vaak weer omhoog.

Liefde
Onthoud dit, lieve mama’s in de wereld. Jij hebt de toekomst van jouw kindje in handen. In de eerste 5 jaar van het kind is liefde zo ontzettend belangrijk en hierbij dus vooral de eerste 12 tot 18 maanden. Tot het kindje 7 jaar is, kun je nog wat aan de opvoeding doen, daarna is de opvoeding klaar en valt er nog moeilijk iets aan opvoeding te doen. Bijschaven kan altijd, maar het karakter is dan al gevormd. Denk niet alleen aan jezelf, denk aan jouw kindje.