Menu
Health

Een weekendje weg op kosten van je zorgverzekeraar? Dat kan!

Af en toe een nachtje ertussenuit slaat niemand af. Helaas zijn daar niet altijd de financiële middelen voor beschikbaar. Maar wat als je kan besparen op je zorgverzekering en zo er toch even weg kan? Dat leggen we graag uit.

Besparen
Tegenwoordig zijn we al veel kwijt aan huur, hypotheek, verzekeringen en nog meer vaste lasten. Ze heten niet voor niets ‘lasten’, want leuk zijn ze allerminst. Gelukkig is er een manier om hier toch je voordeel mee te doen. Door te besparen op je zorgverzekering bijvoorbeeld. Ondanks dat de basisverzekering overal hetzelfde is, kunnen de prijzen van de premies erg verschillen. Vergelijkingssite Overstappen.nl helpt je met het maken van een vergelijking en kiest samen met jou de beste en goedkoopste zorgverzekering. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je zorgverzekering.

Genieten
Wie overstapt naar een nieuwe zorgverzekering kan honderden euro’s per jaar besparen. Stel je voor wat je daarmee kan doen! Een luxe weekend aan de kust of een gezellige stedentrip misschien. Het boeken van een klein reisje kost waarschijnlijk nog meer tijd dan het vergelijken en het overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit jaar blijf je nog bij je huidige zorgverzekeraar, maar vanaf half november begint het vergelijken voor de zorgverzekering 2017. Je kan dus nog niet vergelijken, maar wel alvast een leuke bestemming uitzoeken.

Extra tips
Overstappen naar een goedkope zorgverzekering is de eerste stap. Er zijn namelijk nog meer handige tips over hoe je kan besparen op je zorgkosten. Denk eens goed terug aan je medische geschiedenis. Heb je nooit problemen met je gebit? Dan kan je overwegen om één keer per jaar naar de tandarts te gaan en deze uit eigen zak te betalen. Je hoeft dan geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Het is goed om al je aanvullende verzekeringen goed onder de loep te nemen als je overstapt naar een nieuwe zorgverzekering. Kijk kritisch of je de aanvullende verzekering echt nodig hebt. Veel Nederlands hebben namelijk een aanvullende verzekering die ze eigenlijk weinig of niet gebruiken, maar waar ze wel premie voor betalen.

De voordelen van overstappen
Klinkt het te mooi om waar te zijn? Laat je dan verrassen door wat jij kan besparen. Vanaf half november krijgt iedereen de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Op Overstappen.nl weet je zeker dat je de goedkoopste zorgverzekering afsluit en beschikking hebt tot alle informatie rondom de zorgverzekering.