Menu
Beautynieuwtjes

Sporten voor een goed strandfiguur: hoe houdt je het vol!?

Het mooie weer mag dan wel even op zich laten wachten, voor je het weet is het zover: temperaturen stijgen boven de 20 graden uit en we gaan weer genieten in tuin, op het terras of op het strand. Om ervoor te zorgen dat je dan geen last minute bikinistress krijgt en nog je snel kilo’s moet verliezen kun je het beste nu al aan de slag gaan. We hebben een aantal tips hoe je dit kunt doen en vooral: over hoe je dit kunt volhouden.

Geen verplichting
Natuurlijk, we weten het allemaal wel. Voor een goed strandfiguur moeten we gaan bewegen en gezond gaan eten. De gouden tip hierbij is echter dat je dit doet zonder dat je er een noodzaak of plicht bij voelt. Doe een workout die jij dat leuk vind, als je geen type bent om je wekelijks in een sportschool in het zweet te gaan werken doe dit dan vooral niet! Zoek iets waarbij jij je lekker in je vel voelt. Misschien een teamsport zoals hockey of handbal waarbij je met je teamgenoten ook nog eens een gezellige avond kunt hebben. Of koop een mountainbike en ga er lekker op uit. Door wind of regen, tegen de kou kun je je kleden. Sporten in de buitenlucht zal je humeur, je figuur en je teint sowieso goed doen.

Lekker in je vel
Voor een optimale vetverbranding dat zal zorgen voor een gestroomlijnd strak figuur moet je je sowieso niet helemaal buiten adem gaan brengen. Wanneer je zo sport dat je ontspannen en zonder te hijgen en te puffen nog kunt praten dan is de vetverbranding optimaal. En bijkomend voordeel: je houdt het bewegen langer vol. Heel goed want pas na een minuut of 20 komt de vetverbranding optimaal op gang. Koop voor de zekerheid een hartslagmeter zodat je zelf in de gaten kunt houden of je hartslag nog in orde is.
Combineer het lekker in beweging zijn op jouw manier met gezond en lekker vers eten en je zult al snel merken dat je inspanningen resultaat hebben. Misschien niet binnen een week zoals bij menig crashdieet, maar deze manier van bewegen en eten is ten minste vol te houden. Zodat je straks een zelfverzekerde en ontspannen zomer tegemoet gaat!