Menu
Bewegen - Sporten / Health / MindFullness / Sportief

Sporten voor je rust!

Bij Tacoyo werk je je in het zweet, maar tussendoor doe je ook oefeningen om diep te kunnen ontspannen. Je lichaam leert relaxen, verbrand tegelijkertijd vet en je bouwt je conditie op!

De naam Tacoyo klinkt als een mysterieuze vechtsport, maar het tegendeel is waar… Tacoyo staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Het is een unieke anti-stress- en trainingsmethode op muziek voor ons lichaam én geest. Een les duurt een uur en een kwartier en begint met een goede en rustige warming-up.

Anti-stress
De oefeningen bij Tacoyo zijn behoorlijk breed, zo gebruik gewrichten van 1 á 2kg, maak je roeibewegingen en tussendoor kom je tot rust met yoga. Tijdens de oefeningen worden er verschillende stijlen muziek afgespeeld, maar wat is er nou zo anti-stress aan? Het idee is dat je door de combinatie van in- en ontspanning beter kunt voelen waar de stress zich in je lichaam heeft vastgezet. Je bouwt spanning op en laat dat ook meteen weer los, met als uiteindelijke resultaat dat je tot een diepe ontspanning komt.

Voor wie?
Tacoyo is geschikt voor iedereen, dit komt doordat de oefeningen verschillend worden aangeboden: wel of niet getraind, jong of oud, man of vrouw, wel of niet ritmisch. Niet alleen mensen met een stressvolle baan of omstandigheden vinden baat bij de cursus Tacoyo. Naast (top)sporters en overheid maakt het bedrijfsleven er ook regelmatig gebruik van.

Waar en wanneer?
Tacoyo heeft een enorm succes, inmiddels zijn er vestigingen op 35 plaatsen met meer dan 5000 cursisten per jaar. Vind hier de dichtstbijzijnde Tacoyo vestiging bij jou in de buurt!