Menu
Wonen

Zelf eenvoudig de wasdroger repareren

Een niet goed werkende wasdroger zorgt voor veel ergernis. Vaak wordt de wasdroger weggegooid terwijl het probleem zelf goed geholpen kan worden. Door de wasdroger zelf te repareren bespaar je onnodig hoge reparatiekosten. Met de juiste wasdroger onderdelen is het vrij eenvoudig om de droger zelf weer werkende te krijgen. Eenvoudige reparaties zijn door vrijwel iedereen uit te voeren. Wanneer de was niet droog uit de trommel komt dan functioneert de lucht- of waterafvoer niet goed. Maak in dit geval de filter schoon en controleer de afvoerslang. Wanneer een van de voelers bij een verwarmingselement of bij de luchtuitgang niet goed functioneert dan kan deze het beste vervangen worden. In veel gevallen is dankzij bovenstaande punten het probleem verholpen.

Het deurtje sluit niet of er komt water uit de droger
Een niet goed sluitende deur is vrij eenvoudig te repareren. Dankzij losse wasdroger onderdelen zoals een sluitmechanisme of handgrepen sluit de deur na reparatie weer goed. Soms moet de gehele deur vervangen worden.

Wanneer er water uit de droger komt dan wordt in de meeste gevallen het water niet goed afgevoerd. Ook nu moet de slang goed gecontroleerd worden. Soms werkt de pomp niet goed door de aanwezigheid van stof. In een aantal gevallen is het beter om de afvoerslang te vervangen. Met enige technische kennis is het ook mogelijk om de pomp of andere onderdelen te vervangen.

Bespaar kosten met wasdroger onderdelen
De wasdroger is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse drukke leven. Wanneer de wasdroger het niet doet is het zaak deze zo snel mogelijk te repareren. Hierdoor komen huishoudelijke taken niet achter te liggen. Wanneer de trommel niet meer draait terwijl de moter wel hoorbaar is, dan is de kans groot dat de aandrijfriem kapot is. De handige doe-het-zelver kan de aandrijfriem goed zelf vervangen. Door het bovenblad van de wasdroger los te maken kan direct bekeken worden of de aandrijfriem aan vervanging toe is. Bij vervanging moet ook de achterkant van de wasdroger los worden gemaakt. Dankzij het zelf repareren kunnen hoge kosten bespaard worden en de wasdroger nog een hele tijd mee draaien.