Menu
Wonen

Kerstverlichting voor de donkere dagen

Stiekem kijken we al enorm uit naar die gezellige kerstdagen. Eindelijk mogen we weer knus op de bank zitten in een huis vol met gezellige kerstdecoratie en gezellige kerstverlichting. En wat is leuker dan dat je door de stad loopt waar de donkere dagen verjaagd worden door de vele kerstbomen, kaarsjes en kerstverlichting? Gezellig eten met familie en een vrolijke kerstfilm kijken met je vrienden. En vergeet natuurlijk niet het meezingen met de echte kerstklassiekers, waar vooral jijzelf veel lol aan beleeft. Daar kijken we toch allemaal naar uit? Om alvast helemaal in die stemming te komen, kun je langzaam gaan denken over wat je dit jaar precies in huis aan kerstverlichting wilt ophangen. 

Kerstdecoratieslingers
We kennen natuurlijk allemaal de standaard lichtslingers wel. Leuk, maar het kan allemaal wel iets spannender dan dat. Gelukkig zijn er ook kerstdecoratieslingers die hieraan voldoen. Zo is er kerstverlichting in de vorm decoratieslingers met sneeuwpoppetjes, kerststerren, sneeuwvlokken, bolletjes en ga zo maar door! Naast dat ze een gezellig licht verspreiden, geven ze net die extra kerstsfeer aan je huis. Leuk om op te hangen of om in een mooie grote vaas te doen. Heb je kinderen thuis of op bezoek? Ook zij zullen zeker weg zijn van zulke leuke kerstverlichting!

Kerstlichtgordijn
Vind je dat zo’n slinger toch te weinig licht geeft voor kerstverlichting? Dan is misschien een kerstlichtgordijn wel meer iets voor jou. De naam zegt het al, het is een soort gordijn van kerstverlichting! Zo’n gordijn kent verschillende soorten, zo zijn er lichtgordijnen met een enkel lint waar verschillende lichtsnoeren aan hangen. Dit geeft een speels effect omdat de lichtjes van de kerstverlichting niet allemaal op gelijke hoogte hangen. Er zijn ook lichtgordijnen in een soort netvorm. Hierdoor zijn de lichtjes mooi gelijk verdeeld over het hele gordijn. Een mooie toepassing voor een kerstlichtgordijn is om het voor het raam te hangen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, zo geeft het een mooie kerstsfeer voor zowel binnen als buiten! Ook leuk is een lichtgordijn op de slaapkamer. De kerstverlichting geeft ’s avonds in het donker een mooi sfeervol licht waar je lekker rustig van wordt. Kan het bij jullie niet voor een raam of wil je dat niet? Dan kan zo’n lichtgordijn ook erg mooi zijn voor tegen een muur! Ook zijn de lichtsnoeren in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo is er fel wit licht, wat zachter wit licht en zelfs verschillende kleuren! Zo kun je de lichtsnoeren goed laten matchen bij de rest van de decoratie. Kortom, genoeg toepassingen te bedenken om een gezellig kerstverlichting gordijn op te hangen in je huis.

kerstverlichting-xmasKerstboomverlichting
Wat natuurlijk niet in dit lijstje mag ontbreken is een klassieker: de kerstboomverlichting. Vrijwel iedereen heeft een kerstboom in huis staan met kerstmis. Of het nu een echte of een neppe is, naast kerstballen en een piek bovenin mogen de lichtjes in e boom natuurlijk niet ontbreken! Vroeger werden er kaarsen als kerstverlichting gebruikt, gelukkig is er nu een veiligere en makkelijkere oplossing die hetzelfde mooie effect heeft. Lichtsnoeren voor in de kerstboom zijn makkelijk op te hangen en zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De kleur van het snoer is al belangrijk om op te letten. Zo zijn er zwarte, witte maar ook groene snoeren. Wil je graag dat het snoer zo min mogelijk opvalt? Dan kan een zwart of donkergroen snoer een oplossing bieden. Heb je een witte kerstboom of ben je van plan die aan te schaffen? Dan kan een wit of doorschijnend snoer juist weer een betere optie zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de kleuren van de lichtjes goed bij de rest van het huis passen. Wil je het graag rustig houden? Dan zijn er verschillende soorten wit licht dat je kan matchen met de rest van de decoratie. Wil je graag een vrolijke uitbundige kerstboom? Dan is gekleurde kerstverlichting wellicht een optie voor jou! Gekleurde lichtjes kunnen bijvoorbeeld ook heel mooi staan in een witte kerstboom om zo toch wat meer kleur in huis te brengen. Wil je juist gaan voor de wat klassiekere look? Dan is er zelfs kerstverlichting in de vorm van kaarsen te krijgen! Net zoals vroeger dus, alleen wat veiliger. Deze kaarsen zorgen voor een mooi statisch effect zodat de boom wat rust uitstraalt tussen alle gekleurde ballen en slingers. Ook deze kaarsjes kun je helemaal volgens jouw smaak in de boom hangen. Er zijn namelijk, naast verschillende kleuren lampjes, ook verschillende kleuren die het was van de kaars voor moeten stellen. Heb je dus veel rood in je boom en wil je graag dat de kerstverlichting hierbij matcht? Dan kun je gewoon kiezen voor mooie rode kaarsjes in de boom.

Kerstfiguren
Of er nu kinderen in huis zijn of niet, stiekem zijn de lichtjes in de vorm van bijvoorbeeld een kerstman toch wel heel leuk voor iedereen. Schattig voor onder de kerstboom, voor op tafel, op de vensterbank of inderdaad op de kinderkamer. Het leuke van dit soort figuren is dat ze extra kleur aan je huis geven, maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat ze ook heel leuk zijn voor overdag, als je de kerstverlichting niet aan hebt! De figuurtjes zijn op zichzelf al heel leuk. Wat je ook voor kerstfiguur wil, bijna alles is wel te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan rendieren, kerstmannen, de arrenslee, engeltjes, sneeuwpoppen, ijsberen, pinguïns, wolven, vredesduifjes, sneeuwuilen, konijntjes, honden, katten, eekhoorns en zeehonden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een verlicht kerstfiguur van wat je huis nog verder helpt aan dat heerlijke kerstgevoel.

kerstmisKerstster
Wat past er nu beter bij kerst dan een echte kerstster? Echt is hij natuurlijk niet, maar verlichte kerststerren komen al aardig in de buurt! Een mooie kerstster in warm of koud wit licht is prachtig om bij het raam te hangen of de muur mee te decoreren. Of je nu graag kerstverlichting wil in de vorm van een gewone ster of een vallende sterk, staand of hangend, het kan allemaal en kan natuurlijk niet ontbreken bij de overige kerstverlichting!

Kersttak
Wil je naast je kerstboom en de rest van de kerstverlichting graag nog wat meer groen in huis? Dan is een kersttak leuk om neer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kersttak met verlichting op de vensterbank. Of maak een leuk kersthoekje ergens in huis. Ook op de eet- of salontafel kan een kersttak al een hoop kerstsfeer brengen. Een wat kleinere tak is leuk om neer te leggen, maar wil je graag een groot oppervlak versieren? Dan zijn er ook langere kersttakken met verlichting die je als een soort guirlande in huis kan hangen of leggen.

Kortom, ben je nog op zoek naar leuke kerstverlichting voor in huis? Dan is er dus genoeg keuze. Of je nu kerstverlichting wil voor in de boom, bij het raam of aan de muur, voor elke plek zijn er leuke toepassingen. Zo kun je kerstverlichting hebben in de vorm van kerstboomverlichting, kersttakken, decoratieslingers, kerststerren, kerstfiguren en lichtgordijnen. Dit is slechts een greep uit de enorme keuze alle soorten kerstverlichting. Hoe jij het ook wil, hopelijk heb je hiermee wat inspiratie opgedaan voor de kerstverlichting in jouw huis zodat je je vol goede moed kan gaan storten op wat je moet gaan koken voor het kerstdiner!

kerstverlichting2