Menu
Familie / Wonen

Saaie slaapkamer?

Je wilt dat je slaapkamer er knus en sensueel uit ziet, maar je wilt er niet al te veel geld voor uitgeven, toch? Deze tips gaan je helpen om dat te realiseren zonder dat te veel moeite kost.

Laat het lekker ruiken
Kaarsen zijn niet iets bijzonders, maar ze zijn perfect voor het creëren van een relaxt atmosfeer. Tegenwoordig heb je genoeg keus uit verschillende kaarsen met mooie potten. Zo kun je aan de hand van kaarsen een perfecte chique slaapkamer creëren, zonder er veel geld voor uit te geven. En ja, het ruikt ook nog eens heel lekker!

Authentieke beelden
Ga eens naar de vlooienmarkt, daar zijn genoeg authentieke beelden die je kan vinden voor je slaapkamer. Iets wat jij mooi vindt, zodat het jouw kamer een persoonlijke touch geeft. Wat dacht je van die mooie klassieke vazen?

Kleur!
De snelste manier om je kamer te veranderen is door een groot tapijt neer te leggen. Het maakt je slaapkamer ook gelijk veel knusser. Maar je maakt van je slaapkamer echt een statement als je gaat voor een felle oranje of blauwe kleur.

Chique licht
Je bed versieren met een paar lichtjes is niet alleen functioneel, maar geeft je slaapkamer ook een ongelofelijke sfeer. Plaats lichtjes aan beide kanten van je bed, op een hoogte dat jou aanspreekt.

Dramatisch met gordijnen
Koop lange gordijnen (in een tweedehandswinkel bijvoorbeeld), en in plaats van de gordijnen alleen over je raam heen te hangen, is het beter dat ze vanaf boven helemaal tot de grond komen. Je kan natuurlijk voor een neutrale kleur gaan, maar wil je je kamer meer persoonlijkheid geven, ga dan voor een felle kleur.

Spiegels
Spiegels zijn goedkoper dan schilderijen en kunnen je kamer groter laten lijken. Zoek naar spiegels met decoratieve details in de lijsten. Plaats de spiegel tegen over je raam zodat het licht reflecteert in de spiegel. Dit laat je slaapkamer ‘opener’ lijken.