Menu
Werk / Werk & Studie

5 redenen waarom office manager een heerlijke baan is

Er staat een promotie op de planning, je wilt een carrière switch maken of misschien wil je al jaren office manager worden. Toch is er een reden dat je de stap nog nooit genomen hebt. Ontzettend jammer! De functie als office manager is namelijk heerlijk! Om de laatste twijfels uit de lucht te halen hebben we alle reden waarom jij office manager wilt worden nog een keer voor je op een rijtje gezet.

  1. De variatie in werkzaamheden

Als office manager ben je vaak het manusje van alles. Je bent medeverantwoordelijk voor de stroomlijning van allerlei processen binnen jouw afdeling; en in sommige gevallen ben je zelfs onderdeel van het managementteam. In welke rol jij je ook bevindt, alle lijntjes komen uiteindelijk bij jou uit. Van het bijhouden van de inventaris, tot het oplossen van problemen. Jij bent degene die het overzicht bewaard en overal vanaf weet. En dat maakt deze baan natuurlijk iedere dag anders.

  1. Brede verantwoordelijkheden

Dit betekent dat jouw verantwoordelijkheden bij het reilen en zeilen van het kantoor passen, maar ook bij de uiteindelijke klantenbinding. Jij houdt de balletjes in de lucht; en dus ook wanneer het om het klantcontact gaat. Juist omdat je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt op het kantoor, is de kans tot het verbreden van je verantwoordelijkheden altijd aanwezig.

  1. Doorgroeimogelijkheden

Jij weet overal wat vanaf, en dat maakt jou natuurlijk een ontzettend interessante kandidaat voor eventuele promoties. Je kunt hier natuurlijk ook zelf aan werken door bepaalde bijscholing te volgen of jezelf te specialiseren in een specifieke richting. Het komt vaak voor dat een office manager na verloop van tijd doorgroeit tot de rol van projectmanager of communicatie manager. Zijn er andere zaken die je beter aanspreken? Geen probleem; ook deze specialisaties zijn mogelijk.

  1. Het betaalt goed!

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de officemanager en hoe meer eisen er gesteld worden; hoe hoger je salarisschaal. Waar de meeste office manager functies op MBO niveau starten, betekent dit niet dat ze daar blijven. Zo kun je als Engels sprekende office manager al direct meer verdienen.

  1. De opleiding

Hoewel je vaak wel een opleiding nodig hebt om office manager te worden, is een deeltijd of avondcursus hier vaak al voldoende voor. Zo kun je gewoon bij je huidige baan blijven werken, terwijl je ondertussen studeert voor je toekomst als office manager.