Menu
Kids / Wonen

5 tips voor de perfecte speelzolder

Een speelzolder vol speelgoed, dat is waar ieder kind van droomt.. Als je kinderen wat ouder zijn en rustig met minder toezicht kunnen en willen spelen, is een zolder een uitkomst. Zo heb je geen speelgoed meer in de rest van het huis slingeren en heb jij tijd om schoon te maken als je kids boven aan het spelen zijn. Maar hoe maak je een geweldige speelzolder? Lees hier 5 handige tips.

Tip 1: Ga voor kleur en licht

Veel daglicht en vrolijke kleuren doen de speelzolder groter en speelser lijken. Doe inspiratie op via het internet voor de kleuren van de speelzolder of overleg dit met je kinderen. Schilder de kozijnen van de ramen wit om de zolder ruimer en lichter te laten lijken. Heb je een donkere zolder? Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte, wat de speelzolder nog leuker en fijner maakt.

Tip 2: Zorg voor een veilige speelplek

Het belangrijkste van de speelzolder is natuurlijk dat het veilig is. Zorg daarom voor een stevig hekje waardoor de kinderen niet tijdens het spelen van de trap kunnen vallen. Ook is het voor de kinderen fijn en veilig om een zachte vloer op de speelzolder te hebben, zodat ze flink kunnen ravotten op een zachte ondergrond. Leg verder grote, zachte kussens op de grond zodat je kleintjes lekker op de grond een boekje kunnen lezen of een spelletje spelen.

speelzolder

Tip 3: Maak een schrijfbare muur

Wat beneden niet mag, mag op de zolder wel: op de muren schrijven. Schilder een muur op de speelzolder met speciale krijtverf. Zet een emmer krijtjes neer en laat je kinderen los gaan met hun creativiteit. Gebruik de bovenkant van de muur om de naam van je kinderen op de schrijven en de muur op jouw manier te versieren.

Tip 4: Maak genoeg opbergruimte

Hoewel het heerlijk is dat al het speelgoed op de speelzolder ligt, is het ook fijn als het allemaal opgeruimd wordt. Dat is fijn als jij de speelzolder gaat schoonmaken en niet struikelt over alle poppen en speelgoedautootjes. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is voor alle speeltjes. Denk bijvoorbeeld aan een kast met verschillende vakken waar je dozen in schuift voor het speelgoed. Ook is een ouderwetse speelgoedkist een leuk idee. Versier deze zelf of met je kinderen om er een persoonlijke touch aan te geven.

Tip 5: Kies voor een thema

Door een thema te kiezen voor je speelzolder, maak je het voor jezelf makkelijker en voor je kinderen avontuurlijker. Je hoeft minder lang na te denken over de styling van de speelzolder als je voor een thema kiest en je kinderen zijn door het dolle heen. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessenthema als je dochters hebt, of een jungle thema. Met een thema kan je alle kanten op en maak je je speelzolder nog leuker.