De twee beste cardio oefeningen

De twee beste cardio oefeningen

Ten eerste wil ik je vertellen dat je cardio niet nodig hebt om af te vallen, maar het is wel nuttig om te weten welke vorm van cardio het beste is. Dit hangt natuurlijk af van je doelen en of je wel of geen kracht training doet.

Dames, je voeding is de basis en het belangrijkste voor gewichtsverlies of het verlagen van je vetpercentage. Deze is vervolgens, indien nodig, aan te vullen met cardio. Eerlijk gezegd is cardio niet bepaald mijn favoriet, maar het helpt wel om die lovehandles weg te krijgen!

HIIT 
Als je geen kracht trainingen doet in de sportschool dan moet je een cardio training doen met een hoge intensiteit. Een goed voorbeeld is de HIIT training ( High Intensity Interval Training ) in Nederlands: een interval training op hoge intensiteit. De HIIT training is in de laatste tijd een enorme trend geworden. Misschien heb je er wel eens wat over gehoord. HIIT verhoogd je metabolisme, stimuleert de groeihormoon productie en het vergroot de explosieve kracht. Uit onderzoek blijkt dat een HIIT tot 50% effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan een lage intensiteit training.
Een sessie kan variëren van 15 tot 20 minuten.

LISS 
Een Low Intensity Steady State, oftewel op een lage intensiteit met een constante snelheid bewegen. Deze vorm van cardio wordt door veel mensen gebruikt. Dat is bijvoorbeeld als je een stukje gaat fietsen, een uur wandelen of langzaam jogt. Bij LISS is het wel echt belangrijk dat de intensiteit ook daadwerkelijk laag gehouden wordt. Als je tijdens het sporten ook kracht training doet dan is een LISS cardio training het beste voor je. Deze vorm wordt vaak gebruikt als een manier om wat extra calorieën te verbranden, terwijl je daarnaast ook krachttraining doet. Zo is een LISS minder belastend voor je lichaam en is er dus minder herstel vereist. Doe een LISS training twee of meer keer per week voor 30 tot 60 minuten.

Tijd om vanavond na het werken gelijk de sportschool in te springen!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: