Menu
Relaties / Romantiek

Blijf dit altijd doen binnen jullie relatie

Het maakt niet uit hoe lang jullie al bij elkaar zijn, bepaalde activiteiten zouden jullie eigenlijk altijd moeten blijven doen. Het is niet alleen de liefde die zorgt dat jullie relatie werkt, het gaat vooral om de tijd energie die jullie er allebei insteken om het te laten werken.

1. Ga op date
Of jullie nu 1 maand samen zijn of al 30 jaar, het is altijd leuk om iets samen te ondernemen. Trek uw mooiste kleren uit de kast, maak u mooi op en ga naar een knus restaurantje, naar het theater of maak u klaar voor een prachtige wandeling door het park.

Tijdens een date heeft u ook mooi de tijd om eens niet over koetjes en kalfjes te praten, maar praat eens over jullie liefde, gevoelens en ware gedachten.

2. Samen op reis
Niks brengt mensen dichter bij elkaar dan reizen. Ontdek samen mooie plaatsen, geniet van het prachtige uitzicht en maak samen nieuwe herinneringen. Mensen die een jaartje ouder worden hebben snel de neiging om minder te reizen en dichter bij huis te blijven. Zorg dat u niet bij deze groep hoort, maar dat u altijd blijft genieten van reizen.

Maak uw reis extra waardevol door per vakantie minimaal 1 activiteit te ondernemen waarmee u een van uw angsten overwint.

3. Intimiteit
Intimiteit is cruciaal voor iedere relatie. Gelukkige koppels kussen en knuffelen iedere dag en laten elkaar iedere dag weer weten hoe veel zij van elkaar houden. Dankzij persoonlijk contact, toewijding en genegenheid vertrouwen koppels elkaar beter en voelen zij zich veiliger bij elkaar.

4. Deel verantwoordelijkheden
De tijd dat mannen werkten en vrouwen verantwoordelijk waren voor het huishouden hebben we tegenwoordig ver achter ons gelaten. Tegenwoordig zijn beide partners vaak verantwoordelijk voor werk en zorg. Dit geld ook voor het huishouden. Zorg voor een gelijkwaardige relatie en laat niet een persoon verantwoordelijk zijn voor alles binnen het huis. Heeft de een hard gewerkt, laat hem/haar dan even ontspannen en neem af en toe eens wat van elkaar over.

5. Maak liefde en praat erover!
Lichamelijke en emotionele liefde is allebei even belangrijk. Als deze twee componenten allebei aanwezig zijn kunnen jullie wel eens een magische relatie hebben. Maar praat ook met elkaar over bijvoorbeeld seks, geef aan wat u fijn vindt en niet.