Voor eeuwig en altijd

Voor eeuwig en altijd

En ze leefden nog lang en gelukkig.. Prachtig, die sprookjes. Bestaat het ook in het echte leven? De ene na de andere relatie gaat uit, huwelijk klappen, het is normaal om affaires te hebben. Waar gaat het heen?

Lang en gelukkig leven
Van jongs af aan worden we gevoed door de mooiste sprookjes. Over prinsen op witte paarden, draken die worden verslagen, over de ware liefde.. Het klinkt allemaal zo mooi. Een echte liefdeskus en ah ze leefden nog lang en gelukkig. Laten we nu even naar de werkelijkheid kijken. Zoals in het begin van dit artikel gezegd is het tegenwoordig heel normaal om vreemd te gaan. Een tweede vriend of vriendin te hebben. Relaties beginnen, relaties gaan uit en we springen weer in een volgende relatie. Dat is niet wat ik heb geleerd in de sprookjes uit mijn jeugd…  Wat is er aan de hand in de wereld dat het zo normaal is om maar te doen en laten in de liefde (of misschien gewoon lust) wat jezelf wilt. Misschien is het een soort vicieuze cirkel; We geloven in sprookjes, de relatie is niet zoals in een sprookje, we maken het uit, we komen in een volgende relatie, we zien in onze omgeving dat het overal uitgaat, het vertrouwen in het sprookje is weg, we maken het uit. Ach, er zijn vast nog wel meer theorieën over te verzinnen.

Voor altijd
Zijn er nog vrouwen met mij, die voor altijd bij hun vriend willen blijven? Genieten van elkaar en het leven. Is het zo raar dat je daar dan geen andere man/vrouw bij nodig hebt? Ik vind het lastig, maar ik vertrouw erop dat mijn relatie voor altijd blijft bestaan. ‘Tot de dood ons scheidt’. Zijn er meer mensen die met me mee vertrouwen? Monogamie; wij leven nog lang en gelukkig.