Menu
Algemeen / Beautynieuwtjes

Doeltreffend gezonder met apps!

Wij vrouwen zijn experts in meerdere dingen tegelijk doen. Niet verwonderlijk dat we haast altijd druk zijn. We vergeten alleen soms een heel belangrijk ding: onze gezondheid.

Gezond eten en bewegen zijn de basis van een gezonde levensstijl, toch schiet het er nog vaak bij in.
Daarnaast willen we vaak een specifiek probleem aanpakken dat invloed heeft op de gezondheid. Zoals stoppen met roken, beter slapen of een paar kilo’s verliezen. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen?
Apps zijn in dit geval erg handige hulpmiddeltjes die je kunt inzetten om te beginnen met het verbeteren van je levensstijl. Wij zochten de vijf handigste voor je uit.

De app Human houdt je dagelijkse activiteit bij en motiveert je om minimaal 30 minuten per dag actief te zijn. Met name handig als je een zittend beroep hebt.

Met MyFitnessPal kun je bijhouden wat je per dag aan calorieën binnenkrijgt en hoeveel je er verbruikt. Dit kan heel eenvoudig door de etiketten te scannen en je activiteiten te registreren. Zo krijg je een duidelijk beeld van je bewegings- en voedingspatroon, wat kan helpen om op een gezonde manier af te vallen.

Gebruik SleepBetter om je slaap te registreren. Je dagelijkse gewoontes, zoals cafeïne, alcohol en stress, kunnen van invloed zijn op je slaap ’s nachts. Door bij te houden wat je overdag hebt gedaan en hoe je nachtrust is geweest, kun je je slaapgewoontes verbeteren.

Stoppen met roken na jarenlang nicotinegebruik, is vaak nog niet zo makkelijk. SmokeFree geeft je dat extra steuntje in de rug. De app laat zien hoe lang je al bent gestopt, wat je hebt bespaard en hoeveel je gezondheid verbeterd is.

Naast dat je met hardlopen je conditie verbeterd, helpt het ook om je hoofd leeg te maken. Een win-winsituatie. Hardlopen met Evy is een ideale app wanneer je begint met hardlopen. Het bevat trainingschema’s en Evy begeleidt je persoonlijk tijdens het lopen.

Zit het met je lichamelijke gezondheid wel goed, maar wil je werken aan je mentale gezondheid? Neem hier dan eens een kijkje.