Menu
Mode / Sportief

Hoe kan je weten wanneer je sportbeha de prullenbak in kan?

Wanneer was de laatste keer dat je je “sportla” hebt opgeruimd? Te veel wassen en dragen kan je comfort en prestaties beïnvloeden. Leer wanneer het tijd is om de handdoek in de ring te gooien.

Compressie Kleding
Ze zijn ontworpen om de bloedsomloop te verhogen, compressie broeken, sokken en mouwen kunnen helpen het herstel na het sporten te versnellen. Helaas is het onvermijdelijk, maar ze rekken in de loop der tijd uit, en verliezen hun functie.
Levensduur: Zes maanden tot een jaar
Tijd om weg te gooien: Compressie kleding moet een super-passende, bijna ongemakkelijk vorm hebben. Als het steeds makkelijker wordt om hem aan te doen, of als er draadjes loslaten, is ie niet helemaal meer 100% goed.
Langer goed: Was na elke (ja, elke) keer dat je hem draagt, omdat het olie en vuil van je lichaam het materiaal kunnen beïnvloeden. Maar niet in de droger stoppen, en voorkom wringen en draaien.

Sport BH’s
Het ondersteunen van de vrouwen is geen makkelijke taak: de fysieke stress van het tegenhouden van bouncy borsten verminderd de elasticiteit een BH.
Levensduur: Een jaar (of minder, als je heel veel sport)
Tijd om weg te gooien: Het begint te schuren, de BH beweegt dan teveel als je je armen omhoog doet, of je borsten bewegen tijdens het sporten.
Langer goed: Schoonmaken met de hand is het beste, maar als je gebruik maakt van een wasmachine, doe de BH eerst in een waszak, dan voorkom je vervorming in de stof.

Zwempakken
De chemicaliën in zwembaden breken de vezels, waardoor je pak vorm gaat verliezen. En dit kan weer leiden tot een langzamere baan.
Levensduur: Zes maanden tot twee jaar
Tijd om weg te gooien: Als je een hangend kruis krijgt, vervaagde plekken, of kleine witte vezels eruit komen.
Langer goed: Afspoelen met leidingwater na het zwemmen. Knijp het overtollige eruit en laat hem liggend drogen.

Zweet opnemende topjes
Deze shirts zuigen de zweet weg van je huid en helpen je bij het reguleren van je lichaam temperatuur. De meeste van deze stoffen worden chemisch behandeld of zijn technologisch ingeweven.
Levensduur: Zes maanden tot vijf jaar plus
Tijd om weg te gooien: Dit is moeilijk te zeggen, maar in de loop der tijd zullen ze minder effectief uw huid droog houden.
Langer goed: Volg de was instructies precies, om te voorkomen dat het zuigvermogen permanent verminderd wordt.