De mooiste hanglampen voor donkere tijden

De mooiste hanglampen voor donkere tijden

Hoewel we nog een heerlijke nazomer hebben gehad met veel zon en hoge temperaturen, is de zomer dan nu toch echt afgelopen. Nu merk je opeens dat het eigenlijk toch al best wel fris is, de zon veel eerder ondergaat dan jij in gedachten had en zie je dat de pepernoten al in de winkels zijn verschenen.

Heb jij ook zo veel tijd in de tuin of op je balkon doorgebracht? Nu het leven zich meer naar binnen gaat verplaatsen is het tijd om weer eens naar het interieur te kijken. Ben je nog tevreden, of wil je misschien toch weer eens iets anders? Voor het creëren van een andere sfeer is het zeker niet direct nodig je hele interieur te veranderen, de uitstraling wordt namelijk vaak grotendeels bepaald door lampen en accessoires.

Hang- en plafondlampen: praktische verlichting
In de woon- en eetkamer (toch de ruimtes waar iedereen het grootste gedeelte van zijn tijd doorbrengt thuis) zijn een aantal lampen essentieel. De hoofdverlichting bestaat in deze ruimtes uit een plafond- of hanglamp. De lamp boven de eettafel (of bij woonkamers met een hoog plafond) vormt meestal een echte blikvanger. Belangrijk hierbij is dat deze lamp fel genoeg is, omdat het in de eerste plaats praktische verlichting is. Sfeervolle bijverlichting wordt vaak verzorgd door wand-, vloer- en tafellampen. Dat hang- en plafondlampen niet alleen praktisch hoeven te zijn, maar ook nog eens bijzonder trendy kunnen ogen, laten we hieronder graag zien!

De onderstaande stalen lamp is qua vormgeving afgeleid van authentieke industriële lampen. Ze vormen daarom een prima aanvulling in huis met een industriële of design woonstijl. Tegenwoordig hoeft echter niet meer zo strak een bepaalde woonstijl gevolgd te worden. Daarom zouden deze lampen ook een mooi contrast kunnen geven bij een moderne of zelfs klassieke inrichting.

http://www.lampenonline.com/49242-vintage-eglo-hanglamp-6575

Bron: http://www.lampenonline.com/49242-vintage-eglo-hanglamp-6575

Erg mooi in een romantisch, klassiek, barok of landelijk interieur is een kroonluchter. Vind je dit echter iets teveel van het goede dan zijn er ook prachtige andere hanglampen die passen bij deze interieurstijlen. Onderstaande stalen lamp is bijvoorbeeld een moderne variant van de armaturen met kaarsen die vroeger in kastelen en burchten hingen. De lamp is een echte eyecatcher, maar oogt toch luchtig. Doordat er meerdere lichtbronnen in zijn verwerkt, wordt er veel licht gegenereerd.

lirio

Bron: http://www.lampenonline.com/lirio-waltz-3668131li-hanglamp

Houd jij meer van een vintage of oriëntaalse look binnenshuis? Dan vind je de volgende hanglamp van staal, glas en hout vast erg mooi. Bij open armaturen waarbij je veel van de daadwerkelijke lichtbron ziet, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lichtbron met een mooi motief.

http://www.lampenonline.com/49206-vintage-eglo-hanglamp-6543

http://www.lampenonline.com/49206-vintage-eglo-hanglamp-6543

De lamp hieronder tenslotte komt door de minimalistische vorm en het strakke lijnenspel natuurlijk het best tot zijn recht in een design of modern interieur.

Bron: http://www.lampenonline.com/philips-instyle-matrix-407431116-led-hanglamp

Bron: http://www.lampenonline.com/philips-instyle-matrix-407431116-led-hanglamp