Stop een jaloerse vriendin te zijn!

Stop een jaloerse vriendin te zijn!

Jaloers zijn, wij vrouwen zijn het allemaal wel eens. Word je moe van jezelf om maar contant die jaloers vriendin te zijn? Stop er gelijk mee, voordat je vriend helemaal gek wordt! Vandaag deel ik 5 tips met je hoe je dat het beste kunt doen. Lees snel verder.

1. Erken dat je een rare jaloerse vriendin bent. Hoe herken je dit? Meestal ben jij diegene die begint met die kleine argumenten of boos wordt, maar je nooit echt verteld waarom: omdat je jaloers bent. Je moet beseffen waarom je irriteert en als het gaat om jaloezie, erken het! Vertel het je vriend dan en praat er op een normale manier over.

2. Bekijk je relatie eens vanuit een ander perspectief. En dan vanuit het perspectief van een van je vriendinnen. Als jij die ene vriendin zou zijn en je hoort over deze situatie, hoe zou jij dat reageren. Zou je het niet zo erg vinden en normaal reageren of zou je geschokt reageren en het niet goed vinden?

3. Alleen maar omdat jij jaloers bent, betekent dat niet dat er werkelijk iets gaan gebeuren. Er zullen vast heel veel momenten zijn waarbij je bang bent dat je vriend iets gaat doen met een ander en hoe gebroken je je dan gaat voelen. Je hebt vast en zeker zulke scenes vaak genoeg in je hoofd afgespeeld. Maar is het eigenlijk al ooit gebeurd? Nee? Nou waarschijnlijk maak je je dan te veel zorgen en ben je zomaar bang. Als er geen enkel bewijs is dat je vriend zoiets zou doen, maak je geen zorgen. En anders: praat er met hem over!

4. Vraag jezelf af: Waarom ben ik jaloers? Meestal, wanneer wij vrouwen jaloers zijn, heeft het met andere dingen te maken waar we boos op zijn. Misschien is die je verjaardag vergeten of heeft hij je niet echt gesteund de laatste tijd. Vraag jezelf daarom altijd eerst af waarom je jaloers bent, voordat je boos wordt om de verkeerde dingen. Zodra je de echt achterliggende reden weet, wees er eerlijk over en praat met elkaar.

5. Laat het verleden achter je. Misschien heb je in de verleden het al eerder meegemaakt: je ex is vreemdgegaan. Nu maak je je zorgen dat je nieuwe vriend je het zelfde aan gaat doen. Onthoud dat geen enkele situatie het zelfde is, en dat het niet eerlijk is tegenover je vriend dat je hem al oordeel op jouw eigen verleden.