Thuis werken omdat je zwanger bent?

Thuis werken omdat je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent en je nog gewoon werkt kan je je constant moe voelen en wellicht ook duizelig. Je zou het geweldig vinden als je gewoon lekker vanuit huis kunt werken voor de aankomende maanden. Maar je maakt je zorgen of je baas dit wel goed vindt. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat je baas hier akkoord mee gaat!

Wat zijn je taken?
Je hebt vast belangrijke verantwoordelijkheden. Neem de tijd om al je taken op je een rijtje te zetten. Ga na welke taken makkelijk vanuit huis gedaan kunnen worden. Zo kan je baas ook zelf duidelijk zien welke taken jij gemakkelijk thuis kan uitvoeren en er niet perse voor naar kantoor moet. Daarnaast is ook handig voor jezelf, zodat je zelf ook precies weet wat voor werk je thuis moet verrichten.

Wees professioneel
Natuurlijk zijn je enkels opgezwollen en heb je pijn aan je rug, maar dat zijn niet altijd geldige redenen om thuis te werken. Wanneer je in gesprek gaat met je baas is het belangrijk dat je de focus niet zo zeer op jezelf legt (en je babybuik). Focus je op je werk en het bedrijf. Zeg bijvoorbeeld dat wanneer je thuis zou werken je eerder kunt beginnen met werken en je productiever bent. Daarnaast kun je al je werk thuis makkelijk afkrijgen en alsnog tijd hebben om de arts te bezoeken wanneer het nodig is, in plaatst van vrije dagen vragen op het werk.

Wees flexibel
Ondanks je moeite, kan je baas alsnog twijfelen om je fulltime thuis te laten werken. Dus wees er op voorbereid om suggesties te bespreken dat nog steeds in jullie voordeel werkt. Bijvoorbeeld: Fulltime werken van maandag t/m donderdag, maar dat je de vrijdag vrij hebt. Of je overlegt over een flexibele werkweek waarbij je halve dagen werkt. Daarnaast kun je ook voorleggen om het een maand te proberen en kijken hoe het werkt, wellicht wordt je baas er dan enthousiast over.
Als je je baas maar laat zien dat je nog steeds je werk op tijd af hebt en je de benodigde doelen behaalt ook al werk je thuis, dan moet het vast goed komen!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: