Tips voor je maandelijkse ongemakkelijkheden

Tips voor je maandelijkse ongemakkelijkheden

Iedere maand komt het weer terug en bij sommige vrouwen is het echt een behoorlijk zware periode, de menstruatie. Van pijnlijke klachten in buik en rug tot emotionele buien. Huilen om de kleinste dingen of ineens een woede uitbarsting omdat iets niet helemaal lukt zoals je zou willen.

Gelukkig zijn er wel wat dingen die we kunnen doen om deze periode wat dragelijker te maken.

Natuurlijk kun je lekker met een kopje thee en een goed stuk chocolade op de bank ploffen, maar er zijn op de markt ook tal van middeltjes die je kunt gebruiken. Zo kun je naast tampons en maandverband bijvoorbeeld ook eens gebruik maken een menstruatiecup. Een cup is eenvoudig in te brengen, je voelt hem niet zitten en doorlekken is geen probleem meer.

FemmyCyle is een menstruatiecup van 100% veilig ongekleurd siliconen met een uniek rond ontwerp met een inklapbare hals waardoor de cup goed en comfortabel blijft zitten en lekken wordt voorkomen.

De Femmycycle is een voorbeeld van een menstruatiecup. deze is korter, ronder en breder dan andere menstruatiecups. Het breedste punt zit in het midden waardoor hij goed blijft zitten. Omdat de FemmyCycle rond is, heeft hij een ruime inhoud waardoor je hem lang kunt dragen. Ook is FemmyCycle door het ronde model korter, waardoor hij comfortabel onder de baarmoedermond zit. Doordat er geen druk op de baarmoerder zit ervaren veel vrouwen minder pijn. Je kunt de cup bestellen bij onder andere greenjump

Naast deze producten zijn er ook nog verschillende producten / pijnstillers op de op de markt die de pijn kunnen verlichten en de hormoonschommelingen tegen gaan. Bijvoorbeeld Aleve Feminax: Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt. Je menstruatie gaat ongehinderd door, maar buikpijn, rugpijn en hoofdpijn zullen je plannen niet meer in de war gooien.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: