Menu
Afslanken / Lichaam / Sportief

Tips om door te zetten met sporten

Kom op! Nog even doorzetten om strak de zomer in te gaan. Ongetwijfeld dat je soms wel tegen het sporten op ziet en een push nodig hebt. Hieronder een paar tips om effectief te sporten en je uithoudingsvermogen te vergroten!

  1. Ten eerste is wat je eet en hoe ver van te voren je eet van cruciaal belang. Ligt er natuurlijk wel aan op welke dagdeel je gaat sporten. Voor tips moet je zeker dit artikel lezen.
  2. Heel belangrijk is om niet op de bank neer te ploffen voordat je gaat sporten. Als je uit bed komt, je werk of school, blijf vooral actief! Anders loop je het gevaar dat je er steeds meer tegenop gaat zien en gaat uitstellen totdat het te laat is om überhaupt te gaan. Handig is om altijd een tas met je sportspullen klaar te zetten zodat je gelijk ready to go bent.
  3. In de fitness kan het wel eens voorkomen dat je je verveeld en dat de minuten eindeloos duren op de cardio-apparaten. Neem een muziekspeler mee en speel muziek af met een uptempo beat. Dit geeft je een boost en bevordert je ritme.
  4. Geen muziekspeler of vergeten mee te nemen? Er zijn andere manieren om jezelf af te leiden. Tel bijvoorbeeld achteruit van 60 tot 0. Hierdoor blijf je geconcentreerd en pas je je tempo aan op wat jouw lichaam het fijnst vind.
  5. Ga met een vriend of vriendin, door met elkaar te praten vliegt de tijd voorbij! Op deze manier stimuleer en motiveer je elkaar. En de gezelligheid is altijd mooi meegenomen!
  6. Of ben je geen fan van de fitness en ben je het liefst in de frisse buitenlucht aan het sporten? Ook voor jou een tip! Zet mijlpalen voor jezelf. Neem een boom of paal in gedachten en loop door tot je deze hebt bereikt. Op deze manier stimuleer je jezelf om door te gaan en voel je je goed als je je doel hebt behaald. Luister overigens goed naar je lichaam. Als het tempo hoog ligt en je loopt te hijgen, doe het dan wat rustiger aan. Als je ademhaling normaal blijft, kan je het ook veel langer volhouden!
  7. Laten we vooral niet vergeten dat sportkleding zeer belangrijk is! Trek niet zomaar een shirtje uit de kast van bijvoorbeeld katoen. Het ademt niet en neemt langzaam veel vocht op waardoor het aan je huid gaat plakken en je het snel benauwd van krijgt. Ga voor sportkleding van polyester, dit heeft een goed ademend vermogen en transporteert je vocht waardoor je huid koel en droog aan blijft voelen. Hou tevens goed in de gaten of er genoeg elastomeren in zit, zodat je kleding je bewegingsvrijheid en prestaties niet zal belemmeren.

Hopelijk zijn deze tips behulpzaam en staat niks jou meer in de weg om je doel te behalen!