Menu
Lifestyle

Zo word jij financieel onafhankelijk

Zo word jij financieel onafhankelijk

We horen er steeds meer over in de media, de zogenaamde FIRE beweging. Alles draait hierbij om zo jong mogelijk met pensioen te gaan. De succesverhalen verschijnen overal en het wordt steeds jonger. Waar het streven eerst 40 was, gaan er nu al twintigers achter de geraniums zitten.

Hoe realistisch dit altijd is, dat is de vraag. Er komt natuurlijk ook een dosis geluk bij kijken. Toch zijn er wel stappen te nemen die ervoor zorgen dat jij het ook iets eerder wat rustiger aan kunt gaan doen. Welke dat zijn? Wij verklappen ze

Meerdere inkomens

Mensen die (snel) financieel onafhankelijk worden hebben vaak één ding gemeen, ze werken de periode voorafgaand heel hard. Dit doen ze niet door dag en nacht keihard voor een baas te rennen, maar door verschillende inkomstenstromen te creëren. Denk hierbij zeer creatief.

Opties die veel terugkomen zijn investeren in vastgoed, beleggen in aandelen of het aankopen van crypto. Kies hierbij de manier die het beste voelt en bij jouw financiële situatie past. Spannend? Begin dan klein en bouw het rustig uit. De meeste mensen combineren drie inkomstenbronnen om snel FIRE te worden.

Check je uitgaven

Wellicht ben je al behoorlijk financieel bewust, maar toch is er vaak wel wat winst te behalen. Een abonnement opzeggen  kan op jaarbasis al snel veel geld schelen. Geen zin in? Er zijn zelfs bedrijven die dit gratis van je overnemen. Dat is nog eens snel geld verdienen, wat jij vervolgens kunt investeren!

Ook het omrijden naar een andere supermarkt kan lonen, net als je verdiepen in concepten zoals To Good To Go en de koopjeshoeken in de supermarkt. Het lijken allemaal kleine bedragen maar uiteindelijk met groot resultaat. Houd je uitgaven wel scherp in de gaten, want aanbiedingen zijn fijn maar ook een verleiding om te veel te kopen.

Laat je niet verleiden

Laat je niet verleiden

Hierboven benoemden we het al even; Wanneer iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat het vaak ook. Trap dus niet in allerlei mooie beloftes van ‘investeerders’ en ‘financieel onafhankelijken’. Wat snel komt (kan) ook weer snel gaan, let daar op. Blijft altijd goed de risico’s in de gaten houden koop bijvoorbeeld nooit Bitcoins met geleend geld.

En twijfel je of de lotto opzeggen  een verstandige keuze is? Dan kunnen we dit alleen maar beamen. Het geld wat je hier maandelijks aan kwijt bent, kun je beter maandelijks gaan beleggen. Dan weet je in ieder geval zeker dat jij op je 60e een leuk appeltje voor de dorst hebt.

Kortom, super snel financieel onafhankelijk worden is maar voor weinigen weggelegd. De succesverhalen hoor je vaak, de missers worden weggemoffeld. Toch zijn er wel mogelijkheden om het voor jezelf financieel in de toekomst iets makkelijker te maken. Maar ook hier geldt; Gebruik altijd je gezonde verstand.